top of page

RETKET

1. OPASTETTU RETKI NUUKSION KANSALLISPUISTOON

2. OPASTETTU RETKI SIPOONKORVEN KANSALLISPUISTOON

3. OPASTETTU TUTUSTUMINEN VALLISAAREEN

4. TUUSULAN RANTATIEN KULTTUURIKIERROS

5. VIRKISTYSPÄIVÄT YRITYKSILLE

6. LIIKUNNALLINEN JA EHEYTTÄVÄ TYÖHYVINVOINTIPÄIVÄ LUONNOSSA

7. IHAN PIMEETÄ -RETKI

8. SUUNNISTUKSEN PERUSTEET

9. RETKEILYN PERUSTEET

10. PERHERETKET LUONTOON

1. OPASTETTU RETKI NUUKSION KANSALLISPUISTOON

Wildernesstrails Nuuksio.jpg

Liito-oravan jäljille bussilla Helsingin rautatieasemalta? Retkellä tutustutte alueen luontoon, kuulette tarinoita alueen historiasta ja menneisyydestä.


Retkeen on mahdollista yhdistää kahvittelut tai ruokailu nuotiotulilla. Lisäksi mahdollisuus tutustua kanssani Suomen Luontokeskus Haltian Suomen Luonto-näyttelyyn.
 

Kesto: 2-4 tuntia

Osallistujamäärä: alkaen 5 henkilöä
 

Hinta: alkaen 200€/5 hlö (sis alv), lisähintaan kahvit/lounas tai tutustuminen Haltian näyttelyihin
 

Toteutettavissa touko – lokakuussa

2. OPASTETTU RETKI SIPOONKORVEN KANSALLISPUISTOON

Wildernesstrails Sipoonkorpi.jpg

Bussilla korpeen, aina ei tarvitse matkustaa kauaksi päästäkseen erämaiseen ympäristöön. Retkellä tutustutte alueen luontoon, kuulette tarinoita alueen historiasta ja menneisyydestä.

Retkeen on mahdollista yhdistää kahvittelut tai ruokailu nuotiotulilla.

Kesto: 2-4 tuntia

Osallistujamäärä: alkaen 5 henkilöä

Hinta: alkaen 200€/5 hlö (sis alv), lisähintaan kahvit/lounas

Toteutettavissa touko - lokakuussa.

3. OPASTETTU TUTUSTUMINEN VALLISAAREEN

Wildernesstrails Vallisaari.jpg

Oletteko kuulleet Vallisaaren päättömästä everstistä tai saaren monipuolisesta historiasta? Opastettu retki historiallisesti mielenkiintoiseen Vallisaareen. Retkellä tutustutte Aleksanterinkierrokseen ja kuulette tarinoita Vallisaaren mielenkiintoisesta historiasta, sekä poikkeuksellisesta luonnosta.

Retkeen mahdollisuus yhdistää noin tunnin tutustuminen viereiseen Kuninkaansaareen.

                                               

Kesto: 2-3 tuntia, lauttamatkat eivät sisälly kokonaiskestoon

Osallistujamäärä: alkaen 5 henkilöä

Hinta: alkaen 200€/5 hlö (sis alv), lauttamatkat eivät sisälly hintaan

Toteutettavissa touko - lokakuussa.

4. TUUSULAN RANTATIEN KULTTUURIKIERROS

Wildernesstrails Tuusulan rantatie.jpg

Tuusulan Rantatien Kulttuurikierroksella tutustutte kulttuurihistoriallisesti harvinaisen alueen historiaan ja Tuusulanjärven rantojen luontoon. Vierailette mm. Fjällbon puistossa, Aleksis Kiven kuolinmökillä, Halosenniemen pihapiirissä ja Ainolan läheisyydessä. Retkellä ei vierailla museokohteissa sisällä, vaan tutustutaan rantatien kokonaiskuvaan ulkoillen.

 

Retki toteutetaan asiakkaan omilla polkupyörillä.

Kesto: 3-4 tuntia riippuen matkasta

Osallistujamäärät: 2 – 20 henkilöä.

Hinta: alkaen 55€/hlö

Toteutettavissa touko – lokakuussa

5. VIRKISTYSPÄIVÄT YRITYKSILLE

5.jpg

Onko aika tavata työkaverit naamatusten ja karistella toimiston hartioilta? Onko yrityksellesi tulossa tyhy/virkistyspäivä? Kauttani saat erilaiset paketit isommallekin porukalle. Kaikki aktiviteetit ovat räätälöitävissä juuri teidän tarpeisiinne. Voitte tutustua johdollani Suomen Luontokeskus Haltiaan, patikoida haluamassanne kohteessa ja nauttia nokipannukahvit tai lounaan retken päätteeksi, tai tehdä nuo kaikki. Lisäksi mahdollisuus erilaisiin tiimiaktiviteetteihin. Myös Vallisaaren opastettu retki sopii mainiosti virkistyspäivään. Yhteistyökumppaneitteni kautta järjestyy esimerkiksi kalliolaskeutuminen tai melontaretki.

Ota rohkeasti yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä juuri teidän tarpeisiinne sopiva kokonaisuus.

Kesto: juuri teidän toiveiden mukaan

Osallistujamäärät: 5 – 100 henkilöä

Toteutettavissa touko – lokakuussa

6. LIIKUNNALLINEN JA EHEYTTÄVÄ TYÖHYVINVOINTIPÄIVÄ LUONNOSSA | SALLA & HEMMO

6.jpg

Päivänsäde ja Menninkäinen tarjoaa yrityksille erilaista virkistyspäivää luonnon ääressä. Luonnolla on iso vaikutus ihmisten hyvinvointiin. Liikkuminen luonnossa vähentää stressiä, parantaa mielialaa ja keskittymiskykyä sekä on myös keholle lempeä alusta liikkua.

Erä- ja luonto-opas Hemmo johdattelee ryhmän metsän siimekseen kuulemaan tarinoita Suomen luonnosta, paikallishistoriasta ja vaikka omasta tarinastaan eli kuinka 20 toimistossa vietettyä vuotta vaihtui eräoppaan työhön ja ihmisten kohtaamiseen uusilla poluilla.

Liikunnallisesta osiosta vastaa Salla, joka muokkaa ohjelman aina ryhmän tarpeiden mukaan. Luonnossa voimme tehdä harjoitteita oman kehon painoilla tai käyttämällä pienapuvälineitä apuna, mm. kuminauhoja, keppejä tai vaikka nyrkkeilyhanskoja.

Lisäksi ohjelmaan kuuluu nokipannukahvit ja pientä purtavaa tai halutessanne monipuolisempi ruokailu.

Salla on entinen 7-ottellija ja tehnyt urheilu-uran jälkeen yli 10 vuotta töitä liikunnan parissa. Salla ohjaa ryhmille pilatesta, kahvakuulaa, kuntonyrkkeilyä ja kehonhuoltoa. Näiden lisäksi Salla toteuttaa yksilö-  ja fysiikkavalmennusta eri lajien urheilijoille. Luonteeltaan Salla on iloinen, kannustava ja innostava. Asiakkaan hyvinvointi on ensisijaisen tärkeää Sallalle ja työnsä hän tekee tarkasti, huolellisesti ja ennen kaikkea intohimoisesti.

Hemmo on erä-ja luonto-opas, joka vaihtoi toimiston ja näytön edessä työskentelyn metsäpoluille ja tunturiin. Hemmon intohimona on suomalainen luonto ja historia. Hemmon retkillä kuulet tarinoita alueen ominaispiirteistä, sekä ympäröivästä luonnosta. Samalla saatat oppia jotain uutta Suomen historiasta ja kuulla ajatuksia uranvaihdosta ja uuden löytämisestä aikuisella iällä. Saatatpa kuulla retken lomassa myös katkelmia suomalaisten kirjailijoiden luontokuvauksista tai historian merkkihenkilöiden luontosuhteesta.

 

Hemmo on rauhallinen ja suhtautuu asiakkaiden turvallisuuteen erityisellä vakavuudella. Vakavia Hemmon retket ei kuitenkaan ole, päinvastoin, asiakkaat Hemmo kohtaa aina savolaisella ”suoruudella”.

Työhyvinvointipäivät toteutettavissa huhti-toukokuussa esimerkiksi Nuuksion tai Sipoonkorven kansallispuistoissa tai asiakkaan toivomassa kohteessa.

Kysy rohkeasti lisää!

7. IHAN PIMEETÄ -RETKI

Wildernesstrails ihan pimeetä retki

Pelottaako pimeä? Oletko epävarma pimeässä maastossa?

 

Lähde syksyiselle luontoretkelle pimeän laskeuduttua turvallisesti oppaan johdolla. Pimeässä näköaisti joutuu koetukselle, mutta vastaavasti muut aistit korostuvat. Retki sopii mainiosti esimerkiksi lapsiperheille tai muille, jotka kokevat pimeän metsän jopa ehkä pelottavana.

Kesto: 2-3 tuntia

Osallistujamäärät: 2-10 henkilöä

Hinta: alkaen 55€/hlö, lisähintaan mahdollisuus iltapalaan retken aikana

Toteutettavissa syys-lokakuussa

8. SUUNNISTUKSEN PERUSTEET

Wildernesstrails Ihan pimeeta retki

Etkö taaskaan tiedä missä olet? Missä on pohjoinen, kuinka löydän takaisin autolle..

 

Kaipaat siis neuvoja ja apua suunnistuksen perusteiden hallintaan. Tutustutaan suunnistuksen alkeisiin ja suunnistuksessa tarvittaviin välineisiin ja karttoihin. Teorian jälkeen pääsemme harjoittelemaan suunnistustaitoja käytännön harjoituksin maastossa.

Kurssit toteutettavissa osallistujien toiveiden mukaisessa paikassa, esim. Nuuksion tai Sipoonkorven kansallispuistoissa.

Kesto: 4 tuntia

Osallistujamäärä: 2 – 10 henkilöä

Hinta: alkaen 50€/hlö

Toteutettavissa touko – lokakuussa

9. RETKEILYN PERUSTEET

Wildernesstrails suunistusta

Onko teltan narut sekaisin, paleltaako makuupussissa?

 

Tutustutaan retkeilyn alkeisiin ja lyhyellä yön yli kestävällä retkellä tarvittaviin välineisiin. Käydään läpi erilaiset ruuantekomahdollisuudet retkeillessä ja kerrataan myös jokamiehen oikeudet. Lisäksi saatte vinkkejä lähialueen retkeilykohteista.

Kurssit toteutettavissa osallistujien toiveiden mukaisessa paikassa, esim. Nuuksion tai Sipoonkorven kansallispuistoissa.

Kesto: 4 tuntia

Osallistujamäärä: 2 – 10 henkilöä

Hinta: alkaen 55€/hlö

Toteutettavissa touko – lokakuussa

10. PERHERETKET LUONTOON

Wildernesstrails luontoon perhe

Perheretkellä tutustutte luontoon lasten näkökulmaa painottaen. Teemme luonnon havainnointiharjoituksia, harjoittelemme tulentekoa ja puukon käyttöä ja tutustumme karttoihin ja suunnistamisen perusteisiin. Retki räätälöidään aina osallistujien ikä huomioiden.

Retkeen mahdollista yhdistää kahvittelut tai ruokailu nuotiotulilla.

Kesto: 2-4 tuntia

Osallistujamäärä: alkaen 4 henkilöä

Hinta: alkaen 200€/4 hlö, ruokailut erikseen

Toteutettavissa touko - lokakuussa.

Toteutan mieleenpainuvat luonto- ja eräretket sekä tyhy/virkistyspäivät. Opastan sinut alkuun retkeilyn ja erätaitojen saloissa tai vaikka suunnistuksessa. Yhteistyökumppaneideni kanssa voimme toteuttaa monipuolisia aktiviteetteja melonnasta köysilaskeutumiseen ja liikunnallisiin tapahtumiin.

Tarjoan kattavat erä-ja luonto-oppaan palvelut Nuuksion ja Sipoonkorven kansallispuistoissa sekä Vallisaaressa / Kuninkaansaaressa. Toimin oppaana myös Suomen luontokeskus Haltiassa.

Yhteistyökumppaneiden avulla voin toimia myös muissa kohteissa tai asiakkaan itse valitsemassa paikassa.

 

Kerron mielelläni ryhmällesi oman tarinani siitä, kuinka minusta tuli yli 20 toimistossa vietetyn vuoden jälkeen erä-ja luonto-opas ja millainen matkani on tähän saakka ollut.

Olen Suomen luonto- ja ohjelmapalveluyrittäjät, Sulo Ry:n, jäsen. Toimin kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja aina vastuullisesti luontoa kunnioittaen.

Ole rohkeasti yhteydessä ja suunnitellaan juuri sinun ryhmällesi sopiva kokonaisuus. Kaikki tapahtumat ovat toteutettavissa myös englanniksi.

Toimin talvikauden 2021 – 2022 (marras-maaliskuu) eräoppaana Northern Lights Villagessa Inarin Saariselällä.

bottom of page